DOLAR 32,2048 -0.23%
EURO 35,0443 -0.15%
ALTIN 2.493,791,13
BITCOIN 21612232,22%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Şampiyon Belli Oldu
  • Haber İtü
  • Spor
  • ‘2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Şampiyon Belli Oldu

‘2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Şampiyon Belli Oldu

ABONE OL
Nisan 29, 2024 18:16
‘2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Şampiyon Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Etabı Kötü Hava Şartları Nedeniyle Nötralize Edildi

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun sekizinci ve son etabı olan İstanbul etabı, kötü hava şartları nedeniyle nötralize edildi. Yarış, Beşiktaş Meydanı’ndan başlayacakken, yaşanan yoğun yağışlar yüzünden yollar kayganlaşınca organizasyon komitesi, sporcu ve takım temsilcileri ile hakemlerin ortak kararıyla değişiklik yapılmasına karar verdi.

Galip Frank van den Broek Oldu

Yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verirken, planlanan Caddebostan sahilindeki beş tur yerine sporcular, tek tur atarak Sultanahmet Meydanı’nda etabı tamamladılar. Dsm-Firmenich PostNL takımından Hollandalı Frank van den Broek, genel klasmanda lider olarak turu tamamlayarak şampiyon oldu.

Mayo Sahipleri Belli Oldu

Dsm-Firmenich PostNL ekibinden Hollandalı Frank van den Broek, “turkuaz mayo”yu kazanırken, sprint kategorisinde Danimarkalı Tobias Andresen “yeşil mayo”yu, tırmanış kategorisinde Almanya’dan Vinzent Dorn “kırmızı mayo”yu, özel klasmanda Türkiye’nin doğal güzelliklerini ön plana çıkaran birincilik ise yine Vinzent Dorn’a “beyaz mayo”yu getirdi. Takımlar genel klasmanında ise Q36.5 Pro Cycling Team birinci oldu.

Önceki Turda da Nötralize Kararı Verilmişti

Geçmişte 2022 yılında yaşanan bir kaza sebebiyle düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da nötralize kararı verilmişti. İstanbul etabı, Taksim Meydanı’ndan start alırken, kötü hava şartları nedeniyle meydana gelen kaza sonrası takım koordinatörleri ve sporcuların talebiyle etap nötralize edilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.