DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları: Kadın Komandolar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Halatla İniş Yaptı
  • Haber İtü
  • Magazin
  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları: Kadın Komandolar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Halatla İniş Yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları: Kadın Komandolar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Halatla İniş Yaptı

ABONE OL
Mart 8, 2024 16:07
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları: Kadın Komandolar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Halatla İniş Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’nda Görevli Kadın Komandolar İlgiyle İzlendi

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’nda görevli 6 kadın komando, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden halatla iniş gerçekleştirdi. Bu etkileyici gösteriyi Ortaköy Sahili’nde toplanan vatandaşlar ilgiyle izledi.

Kadın Komandolar Karşılama ile Onurlandırıldı

Köprüden halatla inen kadın komandolar, inişlerinin ardından botlarla Ortaköy Sahili’ne getirildi. Komandalar, karanfillerle karşılandı ve alkışlarla tebrik edildi.

“Kadın Astsubay Olmanın Haklı Gururunu Yaşıyorum”

Jandarma Astsubay Üstçavuş Duygu Erdem, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden iniş faaliyetinin benim için farklı bir anlam ve önemi bulunmaktadır. Çünkü bu faaliyet 2019 yılında Şırnak ilinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik tarafından 2014’te ilk kez gerçekleştirilmiştir. Ben de onun gibi bir kadın astsubay olmanın bu faaliyet içinde olmanın haklı gururunu yaşadığımı belirtmek isterim. Bu vesileyle onu ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Kahraman Türk Kadınlarımızın Günü Kutlu Olsun”

Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz ise, “Kadın komando olarak inişimizi gerçekleştirdik. Dağ Arama Kurtarma Bölük Komutanlığı personeli olarak iple iniş tekniklerini kullanarak ekibimle Kadınlar Günü’ne özel inişimizi yaptık. Diğer arkadaşlarımız da bot ekibi olarak bizi alarak güzel bir faaliyet icra ettik. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere, şehit annelerimizin ve mücadeleden asla yılmayan kahraman Türk kadınlarının kadınlar günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.