DOLAR 33,9978 0.29%
EURO 37,8185 0.56%
ALTIN 2.821,370,43
BITCOIN 1959928-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile ve Gençlik Fonu’yla Gençlerin Aile Kurmaları Destekleniyor
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Aile ve Gençlik Fonu’yla Gençlerin Aile Kurmaları Destekleniyor

Aile ve Gençlik Fonu’yla Gençlerin Aile Kurmaları Destekleniyor

ABONE OL
Eylül 3, 2024 15:13
Aile ve Gençlik Fonu’yla Gençlerin Aile Kurmaları Destekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan Önemli Açıklamalar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’nun gençlerin aile kurmalarına destek olduğunu belirtti. Projenin pilot uygulamasının başarıyla devam ettiğini vurgulayan Göktaş, projenin ilk aşamasının deprem bölgesi illerinde gerçekleştirildiğini, şimdi ise yeni illerin de projeye dahil edildiğini açıkladı.

Faizsiz Kredi Desteği ve Başvuru Sayıları

Gençlere yönelik sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü belirten Göktaş, şu ana kadar 3 bin 963 çiftin bu destekten yararlandığını ifade etti. Başvuruların “www.aile.gov.tr” adresi üzerinden kabul edildiğini hatırlatan Bakan Göktaş, projenin şartlarını yerine getiren toplam 12 bin 132 çiftin başvuru yaptığını kaydetti.

Yeni Dönem ve Kolaylaştırılan Şartlar

Göktaş, projenin yeni dönemine geçildiğini ve destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için şartların kolaylaştırıldığını belirtti. Gelir kriterlerinde yapılan düzenlemelerle destekten yararlanacak çiftlerin toplam gelirlerinin 2,3 asgari ücreti aşmasına izin verildiğini açıkladı. Ayrıca, Karabük, Bartın ve Zonguldak gibi doğurganlık hızının düşük olduğu illerin de projeye dahil edildiği öğrenildi.

Aile ve Gençlik Fonu’nun gençlerin aile kurmalarını desteklemeye devam edeceğini belirten Göktaş, gençlerin daha iyi bir geleceğe adım atmalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ