DOLAR 32,3427 -0.55%
EURO 34,7462 -0.39%
ALTIN 2.408,57-0,57
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’daki Kamu Çalışanlarının Başbakan Scholz’a Mektubu Yayımlandı
  • Haber İtü
  • Dünya
  • Almanya’daki Kamu Çalışanlarının Başbakan Scholz’a Mektubu Yayımlandı

Almanya’daki Kamu Çalışanlarının Başbakan Scholz’a Mektubu Yayımlandı

ABONE OL
Nisan 8, 2024 12:05
Almanya’daki Kamu Çalışanlarının Başbakan Scholz’a Mektubu Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’e Silah Sevkiyatının Durdurulması ve UNRWA Desteği Talep Edildi

Almanya’da yaklaşık 600 üst düzey kamu çalışanı, Başbakan Scholz’e bir mektup yazarak, **İsrail’e silah sevkiyatının derhal durdurulmasını ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) desteğinin sürdürülmesini** talep etti.

İsrail’e Karşı Alınması Gereken Önlemler Vurgulandı

Mektupta, Alman hükümetinin İsrail’i, Gazze Şeridi’ne acilen yardım ulaştırılmasına izin vermeye ikna etmek için elinden gelen her şeyi yapması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Almanya’nın İsrail’e karşı **yaptırımlar uygulanması** ve **siyasi, ekonomik ilişkilerin dondurulması gibi önlemler** alması gerektiği belirtildi.

Eleştirel Seslerin Susturulması Eleştirildi

Mektupta, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden ve insanlık dışı eylemlerinin eleştirel sesler tarafından dile getirilmesinin sistematik olarak **susturulduğu** ifade edildi. Ayrıca, eleştirmenlerin **ötekileştirildiği** ve **suçlanıp cezalandırıldığı** belirtilerek, bu durumun **endişe verici** olduğu vurgulandı.

İfade Özgürlüğüne Yönelik Endişeler

Mektupta, imzacıların isimlerinin açıklanmamasının sebebinin, Almanya’da **ifade özgürlüğünün kısıtlanmış** olması ve **suçlanma korkusu** olduğu dile getirildi. Ayrıca, Almanya’nın 2023 yılında İsrail’e **326,5 milyon avro değerinde silah ihracatını onaylamış** olması da eleştirilere konu oldu.

Almanya’nın İsrail’e silah sevkiyatı konusundaki tutumuna yönelik kamu çalışanlarının bu mektubu, Alman hükümeti üzerinde ciddi bir baskı oluşturabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.