DOLAR 33,9978 0.29%
EURO 37,8185 0.56%
ALTIN 2.821,370,43
BITCOIN 1959928-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki Duruşmada Tutuklu Sanığın Tahliyesine Karar Verildi
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki Duruşmada Tutuklu Sanığın Tahliyesine Karar Verildi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki Duruşmada Tutuklu Sanığın Tahliyesine Karar Verildi

ABONE OL
Eylül 4, 2024 15:09
Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki Duruşmada Tutuklu Sanığın Tahliyesine Karar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanık Avukatları Duruşmada Hazır Bulundu, Bazı Sanıklar Eksiklik Nedeniyle Katılamadı

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık avukatları duruşmaya katıldı. Tutuklu sanık Hüda Kaya, cezaevinde bulunduğu yerden video konferans aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Diğer sanıklar Serpil Kemalbay Pekgözegü, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar ise duruşmada hazır bulunamadılar.

Mahkeme Heyeti, Hüda Kaya’nın Tahliyesine Karar Verdi

Duruşmada savunmasını yapan Hüda Kaya suçlamaları reddederken, sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, Hüda Kaya’nın yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şartıyla tahliyesine karar verdi. Ayrıca davanın eksikliklerin giderilmesi için 10 Eylül 2024 tarihine ertelendi.

İddianameye Yansıyan İddialar

İddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde ülke genelinde gerçekleşen olaylarda terör örgütü PKK/KCK yöneticileri, HDP MYK üyeleri ve eş başkanlarının halkı sokağa çağırarak terör eylemleri gerçekleştirmesi yönünde çağrılar yaptığı belirtildi. Bu olaylarda 37 kişinin öldüğü, 29 kişinin öldürülmeye teşebbüs edildiği, çok sayıda yaralama, mala zarar verme, alıkoyma gibi suçlar işlendiği ifade edildi.

Sanıklar Çeşitli Suçlardan Yargılanıyor

Olaylar sırasında milletvekili olan sanıkların 108 kişiyle birlikte aynı suçlardan yargılandığı dava kapsamında, sanıkların Yasin Börü ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 37 kişiye yönelik öldürme suçlamalarıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı belirtildi. Ayrıca sanıkların devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan da yargılandığı vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ