DOLAR 32,3928 -0.3%
EURO 34,7921 -0.12%
ALTIN 2.409,24-0,54
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara’da 13 Yaşındaki Kıza İçki İçirip Cinsel İstismarda Bulunma İddiası
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Ankara’da 13 Yaşındaki Kıza İçki İçirip Cinsel İstismarda Bulunma İddiası

Ankara’da 13 Yaşındaki Kıza İçki İçirip Cinsel İstismarda Bulunma İddiası

ABONE OL
Nisan 6, 2024 15:05
Ankara’da 13 Yaşındaki Kıza İçki İçirip Cinsel İstismarda Bulunma İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstinaf Mahkemesi Delil Yetersizliğinden Verilen Beraat Kararını Bozdu

Ankara’da N.Y. (13) adlı kız çocuğuna içki içirip, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan F.A. (22) hakkında delil yetersizliğinden verilen beraat kararını istinaf mahkemesi, soruşturma aşamasında sürüntü örnekleri adli tıp şube müdürlüğünde unutulduğu gerekçesiyle bozdu. İstinaf, sanık F.A. ile küçük kıza içki içirirken yanında bulunan Y.C.’den alınacak sürüntü örneklerinin, N.Y.’den elde edilen örneklerle karşılaştırılıp, rapor sonucuna göre yeniden yargılama yapılmasına hükmetti.

Metruk Evde İçki İçirilip Cinsel İstismar İddiası

11 Kasım 2021’de meydana gelen olayda; F.A. ile Y.C., sosyal medyadan tanıştıkları o zaman 13 yaşında olan 8’inci sınıf öğrencisi N.Y.’yi metruk bir alana götürüp içki içirdi. N.Y., alkolün etkisiyle fenalaştı. F.A., baygın olan N.Y.’yi kucağına alıp, aracıyla evine götürdü. F.A. ve Y.C., bir süre sonra evden ayrıldı. N.Y.’nin ailesi, komşuları durumu haber verince eve geldi. Hastaneye götürülen N.Y.’nin, 1.80 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yeniden DNA Örneği Alınacak

Dava dosyasını inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. F.A. ve Y.C.’den sürüntü örneği alınıp, N.Y.’den elde edilen sürüntü örnekleriyle karşılaştırılacak. Rapor sonucuna göre F.A. ve Y.C. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından yeniden yargılama yapılacak.

Avukat: Adalet Yerini Bulacak

N.Y.’nin avukatı Büşra Ayaz, yaşanan olayın utanç verici olduğunu belirterek, mücadelenin devam edeceğini ve adaletin yerini bulacağını ifade etti. Yargılamanın yeniden yapılması talep edilirken, suçlamaların detaylı bir şekilde ele alınması gerektiği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.