DOLAR 34,0340 -0.12%
EURO 38,0560 0.33%
ALTIN 2.831,451,04
BITCOIN 21538665,92%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara’da FETÖ’ye Yönelik Operasyon: 24 Şüpheli Gözaltında
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Ankara’da FETÖ’ye Yönelik Operasyon: 24 Şüpheli Gözaltında

Ankara’da FETÖ’ye Yönelik Operasyon: 24 Şüpheli Gözaltında

ABONE OL
Eylül 8, 2024 15:11
Ankara’da FETÖ’ye Yönelik Operasyon: 24 Şüpheli Gözaltında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Yapılanmasına Operasyon

Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda, Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki “mahrem hizmetler” olarak bilinen yapılanmaya yönelik soruşturma başlatıldı. Operasyon kapsamında, örgütün sivil imamlarıyla iletişim sağladıkları belirlenen 1’i mahrem imam, 14’ü görevde 22 asker ve 1’i eski askeri öğrenci olmak üzere toplam 24 şüpheli hakkında Ankara merkezli 9 ilde gözaltı kararı verildi.

Operasyonlar Devam Ediyor

Ankara Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerin sabit telefon hatlarını kullanarak örgütün sözde sivil imamlarıyla iletişim kurdukları tespit edildiği belirtildi. Şu an için 24 şüphelinin gözaltına alındığı bildirilirken, operasyonların devam ettiği ve şüphelilerin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu operasyon, FETÖ’nün kriptolu haberleşme yöntemleriyle gerçekleştirdiği illegal faaliyetlere ve yapılanmalara yönelik güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Operasyonun detayları ve gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmasıyla birlikte, soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceği ve ortaya çıkacak yeni delillerin neler olacağı merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ