DOLAR 32,4090 -0.12%
EURO 34,8079 0.12%
ALTIN 2.442,740,18
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’da Tünektepe Teleferik Faciası

Antalya’da Tünektepe Teleferik Faciası

ABONE OL
Nisan 13, 2024 15:05
Antalya’da Tünektepe Teleferik Faciası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teleferik Direği Devrildi, Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kaza sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Direğe çarparak parçalanan kabinde bulunan sekiz kişiden biri kayalıklara düştü.

Havada Mahsur Kalan 184 Kişi Kurtarıldı

Havada mahsur kalan 184 kişinin kurtarılması için gece boyunca çalışmalar sürdü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, beş kabinde bulunan 29 kişinin tahliyesi devam ediyor.

Teleferikte Yıldırım Çarpması İddiası

Anadolu Teleferik Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Tezcan, facianın sebebini kauçuk makarada meydana gelen yıldırım çarpması olarak açıkladı. Bu durumun teleferiğin halata sürtünmesini engellediği ve faciaya neden olduğunu belirtti.

Bakımda Fark Edilemeyen Sorun

Teleferikte yapılan yıllık bakımda kauçuk makaradaki sorunun fark edilememesi üzerine sorulan sorulara cevap olarak Tezcan, parça değişiminin yıllık olarak yapılabildiğini ve sorunun görünür olmadığını ifade etti.

Aylık, Haftalık ve Yıllık Bakımlar Düzenli Yapılıyor

Tezcan, teleferiklerde düzenli olarak haftalık, aylık ve yıllık bakımların yapıldığını ve en az 30 teleferik kurup işletmelerini yürüttüklerini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ