Bartın’da gerçekleştirilen Ulus Adalet Sarayı temel atma töreninde konuşan yetkililer arasında yer alan bir konuşmacı, adaletin, mülkün temeli olduğunu vurgulayarak, insan onurunu korumak, haklıya hakkını vermek, toplumsal huzur ve barışın teminatı olduğunu belirtti. Adaletin tecellisi için hukuk devletinin şart olduğunu ifade eden yetkili, hukuk devletinin olmazsa olmaz şartının tarafsız ve bağımsız yargı olduğunu vurguladı.
Konuşmasında hukuk devletinin şartlarına da değinen konuşmacı, yargının adaleti hakkıyla tecelli ettirebilmesi için insan kaynağı, fiziki ve teknolojik imkanların yargının hizmetine verilmesi gerektiğini belirtti. Kanunların güncel ihtiyaçlara cevap vermesi gerektiğini vurgulayan yetkili, ülkede yapılan fiziki mekanlar ve adliye binalarındaki gelişmelerden bahsetti.
Tunç, teknolojinin yargının hizmetine verilmesi gerektiğini vurgulayarak, UYAP, elektronik duruşma, SEGBİS gibi sistemlerin yanı sıra yapay zekanın da kullanılmaya başlandığını ifade etti. Yargı mensuplarına gereken imkanların sağlandığını belirten Tunç, hakim ve savcı sayısının artırıldığını ve hukuk eğitimine verilen önemin altını çizdi.
Son olarak, Türkiye’de hukuk güvenliğinin sağlandığını ve yargının bağımsızlığına vurgu yapan Tunç, yargıya yönelik yapılan sözlü saldırıları reddettiklerini ve hukukun üstünlüğüne zarar veren her türlü tutuma karşı olduklarını ifade etti. Programın sonunda Bakan Tunç ve protokol üyeleri, Ulus Adalet Sarayı’nın temelini atarak töreni tamamladılar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.