DOLAR 32,3207 0.2%
EURO 35,1354 -0.02%
ALTIN 2.299,270,97
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BİLFEN OKULLARINDAN LGS 2022’de   “15 TÜRKİYE BİRİNCİSİ”

BİLFEN OKULLARINDAN LGS 2022’de “15 TÜRKİYE BİRİNCİSİ”

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022 Liselere Geçiş Sınavı’nın sonuçlarını açıkladı. Bu yıl da pandemi nedeniyle her öğrencinin kendi okulunda girdiği 2022 LGS, olağanüstü tedbirlerle 5 Haziran’da gerçekleşti. Bilfen Ortaokulları 8’inci sınıf öğrencilerinden sınava giren 1688 öğrencinin arasından 15 öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu oldu.

ABONE OL
Temmuz 28, 2022 12:47
BİLFEN OKULLARINDAN LGS 2022’de   “15 TÜRKİYE BİRİNCİSİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilfen Ortaokullarının LGS’den başarıyla çıkan şampiyonları belli oldu. Ankara Çayyolu, İskenderun, Kayseri ve İstanbul Ortaokullarında eğitim gören 15 öğrenci, LGS’de Türkiye birinciliği elde etti. Bilfen Çamlıca Ortaokulunda düzenlenen törenle kupalarını alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. 2022 LGS sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Bilfen Bahçeşehir Ortaokulu öğrencileri Ayşe Umay BAHÇIVAN ve Eren YALÇIN, Bilfen Çayyolu Ortaokulu öğrencisi Yiğit IŞIK, Bilfen Çamlıca Ortaokulu öğrencileri Zeynep Özge GÜRBÜZ ve İpek ÜLKÜR, Bilfen Esenşehir Ortaokulu öğrencileri Çağan ÖZTAŞ ve Derin Sarp SEÇER, Bilfen Halkalı Ortaokulu öğrencileri Mina TATLISU, Fatih ŞEN ve Yusuf Alp AKSU, Bilfen İskenderun Ortaokulu öğrencisi Naz DÖKER, Bilfen Kayseri Ortaokulu öğrencisi Berra ÖZKARDAŞ, Bilfen Yenişehir Ortaokulu öğrencileri Ela KARACA ve Efe SİVİŞOĞLU ve Bilfen Kurtköy Ortaokulu öğrencisi, başarılarının sırrının “planlı çalışmak ve kaliteli soru çözmekten” geçtiğini söylediler.

Türkçe bu yıl belirleyici oldu..

Millî Eğitim Bakanlığının uyguladığı, 8. sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu LGS, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Bilfen İlköğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen KAYATÜRK, LGS’deki soruların Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına ve kazanımlarına bağlı kalınarak sorulduğunu fakat özellikle Türkçe sınavının; gelmiş geçmiş en zor Türkçe LGS soruları olduğunu belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığının yıl boyunca yayımlamış olduğu örnek sorular ve çalışma fasikülü sorularıyla genel anlamda uyumlu sorular sorulduğunu aktaran KAYATÜRK şunları kaydetti: “LGS 2022’de öğrenciler ortalamanın üstü zorlukta bir sınavla karşılaştı. Bilfen öğrencileri bu sınavla bir kez daha ne kadar sitsemli ve etkin çalıştıklarını göstermiş oldu. Sonuçlara baktığımızda 15 birincimizin olması bizim için büyük gurur… Sınav geneline bakıldığında, özellikle Türkçe sorularının zorluğu dikkat çekti. Okuduğunu anlayan, yorum yapabilen ve analitik düşünme becerisi yüksek çocukların fark yaratacağı bir sınav olarak tarihe geçecek. Öğrencilerin sıralamalarını sözel dersler belirleyecek. Bu sınavda da düzenli kitap okuyan öğrencilerin okuma, anlama ve zamanı iyi değerlendirme konusunda daha başarılı oldukları gözlemlemiş olduk.” dedi.

Bilfen Geleneksel LGS başarısını sürdürüyor!

 

Bilfen Ortaokullarında gören öğrencilerden 15’i 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonluğuna adlarını yazdırdı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bilfen Ortaokullularından mezun öğrencilerin Türkiye’nin en seçkin liselerine yerleşeceklerinden şüphe etmediğini söyleyen Bilfen İlköğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen KAYATÜRK, “Bilfen Okulları, bu sene de sınavı başarıyla tamamladı. Bu yıl Bilfen Ortaokullarından 1688 mezun verdik ve öğrencilerimizden 15 tanesi 500 tam puan alarak Türkiye Birinciliğine isimlerini yazdırdılar. Ayrıca bu sene %1, %2 ve %3’lük dilimde yer alan öğrenci sayımız geçen seneye göre yükselmesi bizi daha da mutlu etti.” dedi.

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, doğru, yanlış ve boş sayıları ile Merkezi Sınav Puanlarını (MSP) ve bu puanlara karşılık gelen Genel Yüzdelik Dilimlerini öğrendiler. MEB Tercih ve Yerleştirme kılavuzunu da açıkladı. Kılavuza göre, özel okulların kayıt-kabul takvimi, merkezi yerleştirmeye dâhil okulların kontenjan tabloları ve uygulama takvimi, adrese dayalı sınavsız geçişe dayalı yerel yerleştirmenin uygulama takvimi ile nakil dönemlerinin uygulama takvimi ve detayları öğrenilmiş olacak. Bu yıl geçen yıla göre hemen hemen aynı sayıda öğrencinin girdiği LGS’de tercih döneminde daha dikkatli seçimler yapmak gerektirdiğini belirten KAYATÜRK; “Her sene sınava giren öğrencilerin, sınavda sorulan soruların hatta testlerin zorluk derecelerinin dahi farklı olması göz önünde bulundurularak tercihlerde merkezi sınav puanı değil yüzdelik dilimler dikkate alınmalıdır. Geçen sene ve bu sene sınava giren öğrenci sayılarının birbirine çok yakın olması yüzdelik dilimlere düşen öğrenci sayılarının da aynı olmasına sebep olacağı için yüzdelik dilimlere göre tercih yapmak çok daha hedefe yönelik sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Bu yıl, tercih döneminde yüzdelik dilim ve sıralamayı dikkatli yorumlamak için ailelerin süreci, okullarında rehber öğretmenlerinden destek alarak yürütmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

LGS 2022’de birincilik elde eden 15 Bilfenli öğrencinin isimleri şöyle:

 

Eren Yalçın / Özel Bilfen Bahçeşehir Ortaokulu
Ayşe Umay Bahçıvan / Özel Bilfen Bahçeşehir Ortaokulu
Yiğit Işık / Özel Bilfen Çayyolu Ortaokulu
Zeynep Özge Gürbüz / Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu
İpek Ülkür / Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu
Derin Sarp Seçer / Özel Bilfen Esenşehir Ortaokulu
Çağan Öztaş / Özel Bilfen Esenşehir Ortaokulu
Mina Tatlısu / Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu
Fatih Şen / Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu
Yusuf Alp Aksu / Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu
Naz Döker / Özel Bilfen İskenderun Ortaokulu
Berra Özkardaş / Özel Bilfen Kayseri Ortaokulu
Ela Karaca / Özel Bilfen Yenişehir Ortaokulu
Efe Sivişoğlu / Özel Bilfen Yenişehir Ortaokulu
Özel Bilfen Kurtköy Ortaokulu öğrencisi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.