DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emekli Maaşlarını Temmuz Ayında Masaya Yatıracağız”
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emekli Maaşlarını Temmuz Ayında Masaya Yatıracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emekli Maaşlarını Temmuz Ayında Masaya Yatıracağız”

ABONE OL
Mart 28, 2024 15:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emekli Maaşlarını Temmuz Ayında Masaya Yatıracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan, Bursa Mitinginde Emeklileri Sevindirecek Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde gündemdeki yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve emekli maaşları konusuna değindi. Zam bekleyen emeklilere bekledikleri müjdeyi vermedi ancak temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi.

İçimize Sinmese De Yaptık, EYT İtirafı

Erdoğan, “Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” dedi. Ayrıca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında da konuşan Erdoğan, “Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşları

Erdoğan, emekli maaşlarında ve asgari ücrette ara artış talebine de değindi. “Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşımız sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız. Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.