DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.327,680,35
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DARÜŞŞAFAKALI BASKETBOLCULAR ORGAN NAKİLLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU
  • Haber İtü
  • Spor
  • DARÜŞŞAFAKALI BASKETBOLCULAR ORGAN NAKİLLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

DARÜŞŞAFAKALI BASKETBOLCULAR ORGAN NAKİLLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

ABONE OL
Mart 31, 2022 09:48
DARÜŞŞAFAKALI BASKETBOLCULAR ORGAN NAKİLLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basketbolun Zafer Anları Memorial Sanat Galerisi’nde

Darüşşafaka Basketbol Takımı oyuncuları, organ nakli ile ikinci kez hayata tutunan çocuklarla bir araya geldi.

Darüşşafaka Basketbol Takımı’nın müsabakalarından enstantanelerin paylaşıldığı “Basketbolun Zafer Anları Sergisi” açılışına katılan oyuncular, organ nakilli çocukların yaşam mücadelesindeki zaferine ortak oldu. Memorial Bahçelievler Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklarla aynı potaya basket atan oyuncular, organ naklinin önemine dikkat çekti.

Darüşşafaka Basketbol Resmi Sağlık Sponsoru Memorial Sağlık Grubu, Memorial Bahçelievler Hastanesi Sanat Galerisi’nde “Basketbolun Zafer Anları” sergisine ev sahipliği yaptı. Uzun yıllardır Türk basketbolunun ülkemizde ve dünyadaki gelişimine destek veren Memorial Sağlık Grubu tarafından düzenlenen “Basketbolun Zafer Anları” sergisi, Darüşşafaka Basketbol Takımı’nın arşivinden çıkan zafer ve mücadele anlarının fotoğraflarından oluşuyor.

Darüşşafaka Basketbol oyuncularının katılımı ile gerçekleşen sergi açılışında basketbolcular, Memorial Bahçelievler Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. K. Yalçın Polat ve ekibi tarafından gerçekleştirilen organ nakli ameliyatları ile hayata tutunan ve yaşam mücadelesini kazanan organ nakilli çocuklarla da buluştu. Oyuncuların, çocuklarla birlikte potaya basket atması, renkli görüntüler oluşturdu.

Açılışa, Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan’ın yanı sıra Baş Antrenör Selçuk Ernak ve oyunculardan Sinan Güler, Can Maxim Mutaf, Doğuş Özdemiroğlu, Doruk Dora, Berke Atar gibi birçok isim katıldı.

Memorial Bahçelievler Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. K. Yalçın Polat, Türkiye’de organ naklinin çok ileri seviyelerde olduğunu vurgulayarak, “Hem sağlık merkezleri, hem doktorlar olarak organ nakli konusunda Türkiye çok önemli bir noktada. Biz merkez olarak geçen yıl, 174 karaciğer nakli ve 80 böbrek nakli yaptık. Bu, Avrupa şampiyonluğu anlamına geliyor. Ancak biz bu nakilleri kadavradan yapmak istiyoruz. Ne yazık ki, organ bağışı konusunda ülkemizde gereken noktaya gelemedik. Bu nedenle hastalarımızı kaybetmemek için canlı vericiden nakilleri gerçekleştiriyoruz. Organ bağışının hayat verdiğini her platformda hatırlatmamız gerekiyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Saruhan da “Çocukların yüzlerindeki bu zafer mutluluğunu görmek, bütün müsabakalara bedel” diye konuştu.

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç de yaptığı konuşmada, organ naklinin Memorial’ın en önemli sosyal sorumluluk alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, organ bağışı konusunun toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini ve hayati önem taşıdığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.