DOLAR 32,2015 -0.01%
EURO 35,0180 -0.01%
ALTIN 2.520,250,79
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı’nda Yapılanma: Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kuruluyor
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Dışişleri Bakanlığı’nda Yapılanma: Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kuruluyor

Dışişleri Bakanlığı’nda Yapılanma: Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kuruluyor

ABONE OL
Mayıs 10, 2024 15:08
Dışişleri Bakanlığı’nda Yapılanma: Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı’nda Yapılanma Kararnamesi ve Değişiklikler

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 6 Nisan 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Dışişleri Bakanlığını ilgilendiren bölümlerinde değişiklikler yapıldı.

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ve Amaçları

Bu yapılanma süreci kapsamında, Dışişleri Bakanlığı’nın daha etkin bir yapıya kavuşması için **”Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı”** kurulması planlanıyor. Bakanlık, yurt içinde ve yurt dışında toplamda 2 bin 190 kariyer memuru ve 261 dış temsilcilik ile dünya genelinde üçüncü sırada yer alıyor.

Vakfın Hedefleri ve Faaliyetleri

Vakfın temel hedefi, Bakanlığın insan kaynakları kapasitesini geliştirmek ve kurumsal olarak güçlendirmek için çalışmaları desteklemek ve ilave kaynak yaratmaktır. Diplomatların niteliklerinin artması ve etkinliğinin yükseltilmesi amacıyla, diplomatların akademik donanıma sahip olmaları, birden fazla yabancı dili kullanabilmeleri ve farklı uzmanlık alanlarında yetkinleşmeleri hedeflenmektedir.

Vakfın Katkıları

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, diplomatların eğitimine destek olacak. Vakıf, diplomatların yüksek lisans ve doktora çalışmalarına katkı sağlayacak, uluslararası ilişkiler alanındaki yayınlara destek sunacak ve ileride tesis edilecek akademik kurum vasıtasıyla diplomatların eğitimlerini güçlendirecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ