DOLAR 32,3915 -0.3%
EURO 34,7763 -0.17%
ALTIN 2.396,30-1,07
BITCOIN 19230904,02%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim İş: “Atanmayan Öğretmenler Güvenceli İstihdam İstiyor”
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • Eğitim İş: “Atanmayan Öğretmenler Güvenceli İstihdam İstiyor”

Eğitim İş: “Atanmayan Öğretmenler Güvenceli İstihdam İstiyor”

ABONE OL
Nisan 19, 2024 13:04
Eğitim İş: “Atanmayan Öğretmenler Güvenceli İstihdam İstiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Şube Başkanı Sevda Ketenci Hükümetin Öğretmen Atamalarını Eleştirdi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Sevda Ketenci, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Ketenci, atanmayan öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi ve hükümetin öğretmen yetiştirme konusunda başarısız olduğunu belirtti.

Öğretmen Açığı ve Güvenceli İstihdam Talebi

Çalışma Bakanlığı verilerine göre 200 bin öğretmen açığı bulunduğunu aktaran Ketenci, hükümetin seçim yatırımı olarak öğretmen alımları yapmasına karşı çıkarak, açığın tamamının güvenceli istihdam modeliyle kadrolu öğretmen atamalarıyla kapatılması gerektiğini vurguladı. Ücretli öğretmenlik uygulamasını eleştiren Ketenci, bu durumu “devletin kendi eliyle taşeron işçi çalıştırması” olarak nitelendirdi.

Atanmayan Öğretmenlerin Talepleri

Ataması yapılmayan öğretmenler adına güvenceli istihdam ve tüm öğretmen açığının kapatılması çağrısında bulunan Ketenci, ücretli öğretmenlik uygulamasının sonlandırılmasını ve öğretmen atamalarının mülakatsız yapılmasını talep etti. Atanmayan öğretmen Halil İbrahim Kaya ise hükümetin atama süreçlerindeki belirsizliği eleştirerek, öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetleri anlattı.

Ümidini Kaybeden Öğretmen Adayları

Öğretmen olma hayali kuran ancak atanamayan bir diğer öğretmen adayı Özgür Gerçek, KPSS sınavlarına girmesine rağmen atama beklediğini belirterek, gelecek endişesi ve umutsuzluğu dile getirdi. Gerçek, mülakat sürecinde torpil olmadığını ve atama beklentilerinin azaldığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.