DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20682760,64%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elma Sirkesi ile Kilo Verme Teorisi Araştırmalarla Destekleniyor

Elma Sirkesi ile Kilo Verme Teorisi Araştırmalarla Destekleniyor

ABONE OL
Mart 14, 2024 17:09
Elma Sirkesi ile Kilo Verme Teorisi Araştırmalarla Destekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Victoria Beckham ve Jennifer Aniston’un Uygulamaları Bilimsel Çalışmalarla Doğrulanıyor

Spice Girls müzik grubundan tanıdığımız ve tasarımcılık kariyerine odaklanan Victoria Beckham, her sabah birkaç kaşık elma sirkesi içerek formunu koruduğunu açıklamıştı. Şimdi, elma sirkesinin kilo verme üzerindeki etkisini destekleyen yeni bir çalışma ortaya çıktı.

Araştırma Detayları ve Bulguları

Küçük çaplı bir araştırma, aşırı kilolu katılımcıların günde az miktarda elma sirkesi tükettiklerinde, üç ay sonra yaklaşık 6 kilo verdiklerini gösterdi. Bu bulgular, ünlülerin de benzer uygulamalarla formda kalmasının bilimsel olarak desteklendiğini ortaya koyuyor.

Lübnan’da Gerçekleştirilen Çalışma

Lübnan‘da gerçekleştirilen araştırmaya 12-25 yaş arası 120 genç katıldı. Aşırı kilolu olan gençlere her sabah belirli miktarlarda elma sirkesi verildi. Araştırmacılar, elma sirkesi tüketen katılımcıların obezite karşıtı ilaç alanlarla benzer kilo kaybı yaşadığını ortaya koyarak, sirkenin kilo verme müdahalesi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Uzman Görüşleri

İspanya’daki Navarra Üniversitesi‘nden Profesör Miguel Angel Martínez González, deneyin detaylarına daha fazla odaklanılması gerektiğini belirterek, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bazı bilim insanları ise, obezitenin karmaşıklığı göz önüne alındığında bu kadar basit bir müdahalenin beklenenden fazla etkili olabileceğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.