DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056325-0,68%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk’ın OpenAI ve Microsoft İddiası Mahkemeye Taşındı

Elon Musk’ın OpenAI ve Microsoft İddiası Mahkemeye Taşındı

ABONE OL
Mart 4, 2024 19:07
Elon Musk’ın OpenAI ve Microsoft İddiası Mahkemeye Taşındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

San Francisco Mahkemesi’nde Gelişen Olaylar

San Francisco Mahkemesi’nde dikkat çeken bir dava dosyası gün yüzüne çıktı. Dava dilekçesinde, Elon Musk’ın kurucu ortağı olduğu OpenAI’nın, Microsoft ile ilişkili hale gelerek asıl amacından saparak kar amacı güden bir şirket haline geldiği iddia edildi.

İddialar ve Detaylar

Dava dilekçesine göre, Musk’ın 2015 yılında OpenAI’nın kurucularıyla yaptığı anlaşma, “insanlık yararına” yapay zeka geliştirmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir laboratuvar kurulması üzerineydi. Ancak şikayet dilekçesinde, Musk’ın 2018’de şirket yönetim kurulundan ayrılsa da hala OpenAI’ın faaliyetlerine katkı sağladığı ve şirket hakkında bilgi almaya devam ettiği belirtildi.

Dilekçede, OpenAI’nın asıl hedefinin “yapay zekanın tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak” olduğu ancak şirketin Microsoft tarafından satın alınarak asıl amacından uzaklaştığı iddia edildi. OpenAI’ın artık sadece Microsoft’un karını artırmaya odaklandığı ve yapay zeka geliştirmenin öncelikli amaç olmaktan çıktığı vurgulandı.

Sonuç

Elon Musk’ın kurucu ortağı olduğu OpenAI’nın, yapay zeka geliştirme amacından saparak Microsoft’un karını artırmaya odaklandığı iddiaları mahkemede incelenecek. Dava sürecinin nasıl ilerleyeceği ve iddiaların ne kadarının doğruluğa dayandığı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.