DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir

Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir

ABONE OL
Nisan 21, 2024 14:05
Erdoğan’ın Irak Ziyaretiyle Petrol İhracatı Sorunu Çözülebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak’tan Türkiye’ye Petrol İhracatı Sorunu

Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesinin kararı sonrası, 25 Mart 2023 tarihinde Irak’tan Ceyhan Limanı’na petrol akışı durduruldu. Erbil ve Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle petrol ihracatı yeniden başlatılamadı. Bu durum, Irak ekonomisinin yaklaşık 14 milyar dolar zarar görmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti ve Beklentiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan’da gerçekleştireceği Irak ziyaretinde, petrol ihracatının yeniden başlatılmasının önemli gündem maddelerinden biri olması bekleniyor. Uzmanlar, bu ziyaretin petrol ihracatı konusunda çözüm getirebileceğini değerlendiriyor.

Uzmanların Yorumları

Iraklı enerji uzmanları da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Enerji uzmanı Mazin es-Saad, Erdoğan’ın ziyaretiyle petrol ihracatı konusunun çözüme kavuşabileceğini belirtti. Hamza Cevahiri ise Kerkük’ten Fişhabur’a giden petrol boru hattının onarımının tamamlandığını ve test amaçlı petrol sevkiyatının yapıldığını açıkladı. Cevahiri, petrol sevkiyatının yeniden başlamasının her iki ülke için de olumlu olacağını ifade etti.

Irak Enerji Merkezi Başkanı Fırat Musevi ise Irak’ın günlük 350 bin varil petrol transfer kapasitesine sahip olan boru hattını onarmaya devam ettiğini belirtti. Musevi, bu durumun Bağdat ve Erbil arasındaki müzakerelere büyük bir kapı açacağını vurgulayarak, petrol sevkiyatı konusunun Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında ele alınacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.