DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı
  • Haber İtü
  • Dünya
  • Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı

Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı

ABONE OL
Mart 11, 2024 12:05
Güney Kore’de Binlerce Stajyer Doktora Lisans Askıya Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Sağlık Bakanlığı’ndan Stajyer Doktorlara Uyarı

Güney Kore Sağlık Bakanlığı, Yonhap haberine göre, istifasını sunarak görevlerini terk eden 4 bin 944 stajyer doktora lisanslarını askıya alma uyarısında bulundu. Doktorlara 25 Mart’a kadar göreve dönmeleri için süre tanındığı belirtildi.

Bakanlık Destek İçin Yardım Hattı Açtı

Sağlık Bakan Yardımcısı Jun Byung-wang, yaptığı açıklamada, Bakanlığın işe dönmek isteyen doktorlar için bir yardım hattı açtığını ve hükümetin doktorları desteklemek için çaba göstereceğini söyledi.

Protesto Nedeniyle Artan İstifa Sayısı

Hükümetin tıp fakültesi kontenjanlarını artırma kararını protesto eden stajyer doktor sayısının 20 Şubat’ta başlayan gösterilerle 11 bin 994’e ulaştığı belirtildi. Bu sayı, Güney Kore’deki stajyer doktorların yüzde 93’ünü oluşturuyor.

Protestoların Ardındaki Neden

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tıp fakültesi kontenjanlarını 2 bin kişi artırma kararı almıştı. Bu karar, doktorlar arasında “tıbbi eğitim ve hizmet kalitesini bozacağı” endişesine yol açmıştı.

Hemşirelere Yeni Yetkiler

Stajyer ve asistan doktorların toplu istifası nedeniyle 8 Mart’ta, hemşirelere acil servisteki hastalara kalp masajı ve ilaç tedavisi uygulama izni verilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.