DOLAR 34,0340 -0.12%
EURO 38,0560 0.33%
ALTIN 2.831,451,04
BITCOIN 21538665,92%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Ürdün’de Toplanıyor
  • Haber İtü
  • Gündem
  • İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Ürdün’de Toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Ürdün’de Toplanıyor

ABONE OL
Eylül 17, 2024 15:11
İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Ürdün’de Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Gazze Sorununa Müdahil Olacak

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu, Gazze’de devam eden soykırımı durdurmak ve İsrail-Filistin ihtilafına çözüm bulmak için Ürdün’ün başkenti Amman’da toplanacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Türkiye’yi temsil edeceği toplantıda, Gazze’ye acil insani yardımın ulaştırılması ve devam eden soykırımın sonlandırılması ele alınacak.

Gazze’ye Yardım ve Destek Artırılacak

Madrid’de kabul edilen bildiride yer alan insani yardım konusunun yanı sıra, “Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı”nın çalışmalarına destek artırılacak. Toplantıda, Filistin Devleti’nin Birleşmiş Milletler’e tam üye olması ve uluslararası tanınmasının önemi vurgulanacak. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki saldırgan politikalarına karşı baskının artırılması için adımlar atılacak.

Soykırım Davasına Destek Çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, toplantıda Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına daha fazla ülkenin müdahil olması yönündeki çağrısını yineleyecek. İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçların uluslararası platformlarda ele alınması ve adaletin sağlanması için çaba sarf edilecek.

Bu önemli toplantının sonuçları, bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına umut verici adımların atılmasına katkı sağlayabilir. Irkçılığa, zulme ve soykırıma karşı uluslararası dayanışmanın güçlenmesi, bölgede uzun zamandır devam eden çatışmalara kalıcı çözümler getirebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ