DOLAR 32,2677 -0.54%
EURO 34,6618 -0.25%
ALTIN 2.433,43-0,21
BITCOIN 2017278-2,45%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oruca Niyet Etmenin Önemi ve Nasıl Yapılması Gerektiği

Oruca Niyet Etmenin Önemi ve Nasıl Yapılması Gerektiği

ABONE OL
Mart 10, 2024 15:05
Oruca Niyet Etmenin Önemi ve Nasıl Yapılması Gerektiği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oruca Niyetin Önemi

Niyet etmek orucun şartları arasında yer alıyor. Sahura kalkmak da oruca niyet sayılır. Niyetsiz oruç doğru değildir. Kalben niyet etmek yeterli olsa da niyeti dil ile ifade etmek önemlidir.

Oruca Nasıl Niyet Edilir?

Oruca niyet için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet etmek yeterlidir. Geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde belirtilmesi ise daha faziletlidir. Her gün için ayrı niyet edilmelidir.

Kaza, keffaret ve adanan oruçlar için gün batımından en geç imsak vaktine kadar niyet edilmelidir. Oruçlara niyet ederken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmelidir.

Niyet Etmeden Oruç Tutulur mu?

Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli olsa da niyeti dil ile ifade etmek önerilir. Sahura kalkmak da niyet sayılır.

Ramazan orucu, adanan oruçlar ve nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir. İmsaktan sonra niyet etmek için bir şey yenilmemiş veya içilmemiş olmalı, oruca aykırı bir iş yapılmamış olmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.