DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile Sepsis Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile Sepsis Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ABONE OL
Mart 4, 2024 17:10
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile Sepsis Hakkında Bilinmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sepsis Nedir ve Nasıl Gelişir?

Sepsis, tüm dünyada ciddi bir sağlık sorunu olup yılda 47 ila 50 milyon vaka görülmekte ve bunların 11 milyonu ölümle sonuçlanmaktadır. Vücudun çoğu organını etkileyen sepsis, hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gereken hayati bir durumdur.

Sepsisin Belirtileri Nelerdir?

Prof. Dr. Dökmetaş, sepsisin belirtilerini tansiyon düşüklüğü, yüksek nabız, şuur değişiklikleri, üşüme-titreme, aşırı ateş veya düşük ateş olarak sıralıyor. Bu belirtilerle gelen hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilmesi önemlidir.

Kimler Risk Altında?

Sepsis riski, immün sistemi zayıflamış kişilerde daha yüksektir. Şeker hastaları, böbrek yetmezliği olanlar, kanserli hastalar ve ileri yaş grubundaki bireyler risk altındadır.

Sepsis Tedavisi ve Önemi

Sepsis tedavisinde belirtilerin görülmesinden sonra 1 saat içinde tedaviye başlanması kritik önem taşır. Mikroplara karşı ilaç tedavisi yanı sıra, solunum desteği, tansiyon düzenlemesi gibi destek tedavileri de gerekebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.