DOLAR 32,5806 0.01%
EURO 34,9307 0.02%
ALTIN 2.429,750,01
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO, Adana’da petrol aramaya başlıyor
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO, Adana’da petrol aramaya başlıyor

Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO, Adana’da petrol aramaya başlıyor

ABONE OL
Mart 10, 2022 09:58
Resmi Gazete’de yayımlandı: TPAO, Adana’da petrol aramaya başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO), Adana’da bulunan 46 bin 148 hektarlık saha için petrol arama ruhsatı verildi. Aramalara yakın zamanda başlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO), 46 bin 148 hektar yüz ölçümüne sahip saha için beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

TPAO HAKKINDA

TPAO, 1954 tarihinde 6327 sayılı kanunla, kamu adına hidrokarbon arama, sondaj, üretim, rafineri ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulmuştur.

ULUSAL PETROL ŞİRKETİ

1954 – 1983 yılları arasında entegre bir petrol şirketi yapısında arama, üretim, rafinaj, pazarlama ve taşımacılık gibi pek çok faaliyetlerde bulunmuş, sonrasında yapılan yasal düzenlemelerle, yürüttüğü faaliyet alanlarının sayısını azaltmıştır. Günümüzde TPAO, hidrokarbon arama ve üretim projeleri yürüten ulusal petrol şirketi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.