DOLAR 32,4460 -0.07%
EURO 34,8929 0.28%
ALTIN 2.437,97-0,01
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sason’da Tek Öğrencili Okul: İlginç Bir Eğitim Hikayesi

Sason’da Tek Öğrencili Okul: İlginç Bir Eğitim Hikayesi

ABONE OL
Mart 4, 2024 13:04
Sason’da Tek Öğrencili Okul: İlginç Bir Eğitim Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek Öğrencili Okul ve Öğretmenin Hikayesi

Sason ilçesine bağlı Kaşyayla köyünde bulunan 5 hane ve 30 nüfuslu Güneycik mezrasında 2015 yılında açılan 1 derslikli Kaşyayla Gidornik İlkokulu, zamanla öğrenci sayısının azalmasıyla dikkat çekiyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında sadece 3. sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt’un eğitim gördüğü bu okulda, yaşanan zorlu kış şartları ve göçler nedeniyle öğrenci sayısının azalması dikkat çekiyor. Okulun lojmanında kalan ücretli öğretmen Pınar Aktaş, İsmail’in hem tek öğretmeni hem de tek arkadaşı olarak öğrencisiyle ilginç bir hikaye yazıyor.

Öğretmenin Fedakarlığı ve Eğitim Anlayışı

Okula 2 saatlik mesafede olan Güneycik mezrasında görev yapan öğretmen Pınar Aktaş, kış aylarında sabahları sobayı yakarak işe başlıyor ve İsmail ile derslerini işlerken bir yandan da çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli bir öğrenme ortamı oluşturuyor. Aktaş, İsmail’i okuldan soğutmamak için derslerde eğlenceyi ön planda tutuyor ve onunla bir aile gibi samimi bir ilişki geliştiriyor. Öğrencisi İsmail’i destekleyerek geleceğe güvenle bakmasını sağlıyor.

Müdürün Açıklamaları

İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, bu tek öğrencili okulun eğitim hizmetlerinden faydalanmasının sağlandığını ve her öğrencinin eğitimini önemsediklerini belirtti. Doğanın içinde, dağlarla çevrili zorlu bir coğrafyada tek başına görev yapan öğretmen Pınar Aktaş’ın fedakarlığını vurgulayarak, bu hizmetin kolay olmadığını ifade etti.

Öğrencinin Duyguları

Büyüyünce polis olmayı hedefleyen İsmail Bozkurt, okulunu ve öğretmenini çok sevdiğini dile getirerek, ders çalışmanın yanı sıra öğretmeniyle oyunlar oynayıp keyifli vakit geçirdiğini belirtti. İsmail, tek öğrenci olmasına rağmen sıkılmadığını ve öğretmeninin kendisine nasıl iyi davrandığını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.