DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Silikon Vadisi’ne Güçlü Bir Türk Markası: “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar”
  • Haber İtü
  • Yaşam
  • Silikon Vadisi’ne Güçlü Bir Türk Markası: “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar”

Silikon Vadisi’ne Güçlü Bir Türk Markası: “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar”

ABONE OL
Mart 28, 2024 15:43
Silikon Vadisi’ne Güçlü Bir Türk Markası: “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Tarımsal ürünler ve yazılım alanında faaliyetlerini sürdüren Agrotech tarafından yüzde 75’i satın alınan Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar, Silikon Vadisinde Türk bayrağını gururla dalgalandıracak.

California Secretary of State Business Programs Division tarafından Agrotech USA LLC ismiyle onaylanarak tüm kuruluş ve lisans işlemleri tamamlanan şirket, 3 yıllık stratejik planlama dahilinde teknoloji ihracat programı gerçekleştirecek.

DÜNYA DEVLERİYLE BİRLİKTE

Apple, Google, Facebook ve Tesla gibi dünya devi firmaların hizmet verdiği Kaliforniya’daki silikon vadisinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Agrotech grup şirketlerinden Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar’ın Ceo’su Eren Efe Erkan, Türk mühendisliği ve tasarımıyla birlikte yeni bir dönemin kapılarını açtıklarına dikkat çekti.

Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar’ın, Amerika’dan tüm dünyaya elektrikli araç ihraç edeceğini belirten Erkan şu bilgileri verdi: “Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar tarafından Türkiye’de üretilecek yerli elektrikli araçlar için tasarladığımız, mühendisliği ve tüm hakları şirketimize ait olan yerli ve milli BLDC MOTOR’u, elektronik devre sistemlerini, otonom ve yapay zeka destekli yazılım satışlarını, Silikon Vadisi’ndeki yeni şirketimiz ile birlikte Amerika pazarındaki araç üreticilerine ve yine bu bölgeden tüm dünyaya araç ihraç eden diğer elektrikli araç üreticilerine, mühendislik hakları şirketimizde kalmak üzere ana tedarikçi olarak sağlayacağız”

YERLİ TASARIM ÜRÜN VE TEKNOLOJİLER

Tasarım ve elektronik programlama dahil, tüm mühendisliği firmaya ait olan elektrikli araç kontrol ünitelerinin ihracatını sağlayacaklarını da kaydeden Eren Efe Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım, sağlık, insansız arama kurtarma araçları gibi yüksek düzeyde mühendislik ihtiva eden sektör spesifik insansız kara araçlarımızı, Silikon Vadisi’nde kurulan şirket üzerinden sağlanacak alt distribütörler aracılığı ile ihraç edeceğiz”

ÇİN’E EN GÜÇLÜ ALTERNATİF OLACAK

Türkiye’nin teknoloji bağımsızlığına kavuşması için kritik teknolojiler geliştirdiklerinin altını çizen Eren Efe Erkan, “Silikon vadisindeki şirket kurulumu, neredeyse tamamen Asya pazarının elinde olan elektrikli araç piyasasından küresel anlamda önemli pay alabilmek adına büyük bir girişim. Ülkemiz Joyce elektrikli motorlar, batarya teknolojileri ve elektronik altyapısıyla Çin’e en güçlü alternatif olabilir. Teknoloji ihracat programımız içinde yerli tasarım ürün ve teknolojilerimizin yanı sıra; şirket bünyesine kattığımız teknoloji ve mühendislik ürünlerini üretmeye ve ihraç etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Joyce Teknoloji Elektrikli Araçlar Hakkında
Şirket, elektrikli araç, motosiklet, sağlık sektörü için geliştirilmiş Kar Aslanı, tarım için özel tasarlanmış
ZIKA (İnsansız Zirai Araç) robotik akıllı tarım çözümleri, ileri arama kurtarma teknoloji robotları ve
birçok robotik çözümlere sahip. Aynı zamanda dünyada sadece üç ülke tarafından üretilebilen ve her
sektörde kullanım alanı söz konusu olan suya dayanıklı yerli BLDC Motor üretimini de gerçekleştiriyor.
Diğer yandan Joyce Teknoloji, % 100 yerli batarya ve sektör spesifik batarya kontrol çözümleri, otonom
yönetim alt yapısıyla tasarlanan yapay zekâ sürücü yazılım çözümleri ve elektrik alt yapısına sahip tüm
sistemlerin bir arada ve bütün olarak çalışmasını sağlayan yerli kontrol ünitesi ile çevre birimlerini
bünyesinde barındırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.