DOLAR 32,2688 0.01%
EURO 34,7309 -0.02%
ALTIN 2.402,060,09
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği: Yasal Boyun Altında Yakalanan İstavritlerin Avcılığı Durdurulmalı
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği: Yasal Boyun Altında Yakalanan İstavritlerin Avcılığı Durdurulmalı

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği: Yasal Boyun Altında Yakalanan İstavritlerin Avcılığı Durdurulmalı

ABONE OL
Mart 19, 2024 14:04
Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği: Yasal Boyun Altında Yakalanan İstavritlerin Avcılığı Durdurulmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Özkaya: Stoklara Zarar Verilmemesi İçin Önlemler Alınmalı

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, son günlerde yakalanan istavritlerin büyük bölümünün yasal boyun altında olduğunu belirterek, stoklara zarar verilmemesi için bu balığın avcılığının durdurulması gerektiğini vurguladı.

Avrupa’da Öncüyüz

Özkaya, Türkiye’nin balık üretiminde avcılık ve yetiştiricilik olmak üzere iki farklı yöntemi kullandığını belirterek, ülkenin Avrupa’da balıkçılık konusunda öne çıktığını ifade etti. Türkiye’nin levrek ve çipura yetiştiriciliğinde dünyada ilk sırada yer aldığını aktaran Özkaya, son yıllarda artan yetiştiricilikle birlikte avcılıkta ise balık miktarında düşüş yaşandığını söyledi.

Denizlerdeki Balık Stokları Azalıyor

Özkaya, iklim değişikliği, aşırı avcılık ve uygun olmayan avcılık yöntemleri nedeniyle denizlerde balık stoklarının azaldığına dikkat çekerek, 2015’te 432 bin ton olan yakalanan balık miktarının 2023’te 330 bin tona gerilediğini belirtti. Bu durumun stokların azalmasına neden olduğunu vurgulayan Özkaya, balıkçıların belirlenen kurallara uymasının stokların artması için kritik olduğunu dile getirdi.

Denizleri Koruyacaklar: Yasal Olmayanı Almayın

Özkaya, denizlerin balıkçıların ekmek teknesi olduğunu vurgulayarak, balıkçıların balık varlığının sürdürülebilirliği için daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların da yasal kriterlere uymayan balıkları satın almamasının önemine değinen Özkaya, denizlerde av sezonunun kısa süre sonra biteceğini hatırlattı. Bu nedenle herkesin denizleri korumak adına sorumluluk alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.