DOLAR 34,0340 -0.12%
EURO 38,0560 0.33%
ALTIN 2.831,451,04
BITCOIN 21538665,92%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Orman Bakanı Uşak’taki Orman Yangını Hakkında Açıklama Yaptı
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Tarım ve Orman Bakanı Uşak’taki Orman Yangını Hakkında Açıklama Yaptı

Tarım ve Orman Bakanı Uşak’taki Orman Yangını Hakkında Açıklama Yaptı

ABONE OL
Eylül 19, 2024 15:11
Tarım ve Orman Bakanı Uşak’taki Orman Yangını Hakkında Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İbrahim Yumaklı: Yangın Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Uşak’ta meydana gelen orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını açıkladı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangınla ilgili son durumu takipçileriyle paylaştı. Yangının kontrol altına alındığını vurgulayan Bakan Yumaklı, orman teşkilatının cansiparane çalışmalarını da övdü.

Balıkesir Ayvalık’ta da Yangın Çıktı

Uşak’taki yangının ardından Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de yangın çıktı. Küçükköy Mahallesi’nde eski bir çöplük alanında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Alevler, çöplüğün yakınındaki makiye ve ağaçlık alana sıçradı, 5 çam ağacı zarar gördü. Yangın, mahalledeki yerleşim yerlerine kadar ilerledi ve bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangına Ayvalık İtfaiyesi, Belediye ekipleri, Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait araçlarla karadan, uçak ve helikopterlerle de havadan müdahale edildi. 8 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

Bu olaylar, orman yangınlarının ülkemizdeki ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sererken, yetkililerin ve görevlilerin gösterdiği özveri takdirle karşılandı. Yangınların önlenmesi ve hızla müdahale edilmesi için her türlü tedbirin alınması önem arz etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ