DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18473521,25%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Denizlerde Enerji Filosunu Genişletiyor

Türkiye Denizlerde Enerji Filosunu Genişletiyor

ABONE OL
Temmuz 22, 2024 14:14
Türkiye Denizlerde Enerji Filosunu Genişletiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Denizlerdeki Enerji Arama ve Sondaj Faaliyetlerini Güçlendiriyor

Türkiye, halihazırda 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerde petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla yeni bir doğal gaz gemisinin filoya katılacak olması, Türkiye’nin enerji arama ve sondaj faaliyetlerini daha da ileri seviyeye taşıyacak.

Yeni Doğal Gaz Gemisi Türkiye’ye Yolda

Erdoğan’ın 21 Temmuz’da yaptığı açıklamaya göre, Sakarya Gaz Sahası’nda gaz üretiminde kullanılacak yeni doğal gaz gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı. 300 metre uzunluğundaki bu gemi, 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğal gazı üretecek ve Karadeniz’de uzun yıllar hizmet verecek.

Denizlerdeki Filoya FPSO Gemisi Ekleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Kasım 2023’te yaptığı açıklamaya göre, filoya denizde konumlanarak üretim yapabilecek yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) gemisi eklenmesi planlanıyor. Bu gemi, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak.

4 Sondaj ve 2 Sismik Araştırma Gemisiyle Güçlü Filo

Türkiye’nin denizlerdeki enerji arama çalışmalarına odaklanan filosunda Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis sismik araştırma gemileri bulunuyor. Bu gemiler, Türkiye’nin enerji arama ve sondaj faaliyetlerini desteklemek için kullanılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.