DOLAR 32,5886 0.19%
EURO 35,0891 0.49%
ALTIN 2.440,340,08
BITCOIN 2038842-1,90%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Otomotiv Pazarında Otomatik Vites Otomobillerin Pazar Payı Artıyor
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Türkiye Otomotiv Pazarında Otomatik Vites Otomobillerin Pazar Payı Artıyor

Türkiye Otomotiv Pazarında Otomatik Vites Otomobillerin Pazar Payı Artıyor

ABONE OL
Nisan 12, 2024 14:03
Türkiye Otomotiv Pazarında Otomatik Vites Otomobillerin Pazar Payı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomatik Vites Otomobillerin Pazar Payı %89,3’e Ulaştı

Türkiye otomotiv pazarında, ocak-mart döneminde otomatik vites otomobillerin pazar payı %89,3’e ulaştı. Küresel anlamda otomatik vites otomobil üretiminin manuel vitese kıyasla daha fazla olması da satışlarda etkili oldu.

Otomobil Satın Alırken Önemli Faktörler

Otomobil satın alırken, fiyat, yakıt ve motor tipi önemli bir rol oynuyor. Ancak aracın şanzıman tipi de kullanıcıların tercihleri arasında önemli bir faktör haline gelmiş durumda. Özellikle yoğun şehir içi trafiğinde konforlu sürüş imkanı sunan otomatik vites otomobillere olan ilgi giderek artıyor.

Otomatik Vites Aracı Satışları Yükselişte

Türkiye otomotiv pazarında bu yılın ocak-mart döneminde otomatik vites araç satışları yükselmeye devam ediyor. Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı %25,2 büyüyerek 295 bin 519 adet olarak kaydedildi. Mart sonu itibarıyla otomatik şanzımanlı otomobiller, satışların %89,3’ünü oluştururken, manuel şanzımanlı otomobillerin payı %10,7 olarak gerçekleşti.

Segment Bazında Değerlendirme

Segment bazında incelendiğinde, en yüksek otomatik şanzıman payı %100 ile ultra lüks segmentte görülürken, en düşük pay ise C segmentinde kaydedildi. Otomatik vites satışları manuel vites satışlarını geride bırakarak yükselişini sürdürüyor.

Manuel Vites Pazar Payında Azalış Trendi

Manuel vites otomobillerin pazar payı dönemler itibarıyla azalma trendini sürdürüyor. Geçen yılın aynı dönemine göre otomatik vitesli araçların satışlarında belirgin bir artış yaşanırken, manuel vitesli araçların tercih edilme oranı giderek düşüş gösteriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.