DOLAR 32,4354 0.03%
EURO 34,6999 -0.32%
ALTIN 2.396,39-1,57
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka ile Uykusuzluğun Etkileri Araştırıldı

Yapay Zeka ile Uykusuzluğun Etkileri Araştırıldı

ABONE OL
Nisan 15, 2024 17:09
Yapay Zeka ile Uykusuzluğun Etkileri Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uykusuzluğun ve Kalitesiz Uykunun Vücut Üzerindeki Tahribatı Ortaya Çıktı

Uyku teknolojisi şirketi tarafından yapılan araştırmada, yapay zeka kullanılarak uykusuzluğun ve kalitesiz uykunun vücutta yarattığı tahribat detaylı bir şekilde incelendi.

Yapay Zeka ile Oluşturulan Görüntülerde Değişimler Ortaya Konuldu

7 saatten az uyuyan bireylerin yüzlerinde yapay zeka ile oluşturulan görüntülerle incelenen araştırmada, kaliteli uyku alamayan kişilerde ekstra gözaltı torbaları, gözlerin etrafında koyulaşma ve ciltte sarkma gibi belirgin değişimler tespit edildi.

Uykusuzluğun Yaşa Göre Etkisi İncelendi

2 bin İngilizin verileri üzerinden yapılan analizde, uyku düzeni ve yüz hatları incelenerek uykusuzluğun yaşa göre etkisi belirlendi. 18-24 yaş grubunda cilt kuruluğu ve göz torbaları yaşama oranının diğer yaş gruplarına göre daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Uykusuzluğun Cilt Üzerindeki Etkisi

Araştırmaya katılanların %12’si uykusuzluk sonucu cilt kuruluğu yaşadığını belirtirken, 18-24 yaş grubunda bu oranın %20’ye çıktığı gözlendi. Aynı yaş grubunda kötü bir gece uykusunun ardından göz torbaları yaşayanların oranının diğer yaş gruplarına göre daha yüksek olduğu belirlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.