DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042762-2,16%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK Yönetmeliği Değişti: Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarına YKS Puan Şartı Getirildi
  • Haber İtü
  • Eğitim
  • YÖK Yönetmeliği Değişti: Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarına YKS Puan Şartı Getirildi

YÖK Yönetmeliği Değişti: Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarına YKS Puan Şartı Getirildi

ABONE OL
Mart 19, 2024 13:04
YÖK Yönetmeliği Değişti: Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarına YKS Puan Şartı Getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK’ten Yapılan Açıklamaya Göre Yeni Düzenlemeler

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, yönetmelik değişikliği kapsamında, yurt dışı yükseköğretim kurumlarına kayıtta YKS puan şartı getirdi. Buna göre, Türkiye’de orta öğrenimini tamamlayıp YKS’de belirli bir başarı sıralaması elde eden adaylar, yurt dışındaki programlara kayıt olabilmek için ilgili program için aranan sıralama dilimine girmeleri gerekecek.

Denklik Başvurularında Yeni Koşullar

Yeni düzenlemeye göre, YKS’ye girmeyen veya istenen başarı dilimine ulaşamayan adayların denklik başvuruları reddedilecek. Aynı şekilde, tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından denklik talep edenler için de YÖK tarafından belirlenen dünya üniversite sıralamalarında ilk binde yer alan bir yükseköğretim kurumundan mezun olma şartı getirildi.

Yeni Düzenlemeler Kapsamında Uygulanan Yeterlik Sistemi

Bundan sonra tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları için özel hükümler değişmeksizin, öğrenime başlanılan yıl itibariyle en az üç dünya üniversite sıralamasında ilk 400 içinde yer alan kurumlardan mezun olanlar için denklik işlemi Seviye Yeterlik ve Belirleme Sistemi uygulanmaksızın gerçekleştirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.