DOLAR 32,3775 0.16%
EURO 35,0852 -0.1%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yönetmen Orhan İlimdaroğlu’nun Yaşam Hikâyesi

Yönetmen Orhan İlimdaroğlu’nun Yaşam Hikâyesi

ABONE OL
Mart 21, 2023 17:34
Yönetmen Orhan İlimdaroğlu’nun Yaşam Hikâyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Orhan İlimdaroğlu kimdir? Çok küçük yaşlarda Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Orhan İlimdaroğlu Azerbaycan da dünyaya gelmiş olup aslen Ahıska Türküdür.

Orhan İlimdaroğlu babasının fotoğraf stüdyosunda fotoğraf sanatına yönelik tecrübeler kazanmıştır. Küçük yaşlardan itibaren edindiği tecrübeler sonrasında ilk ve ortaokul yıllarında sinema alanına da ilgi duymaya başlayan Orhan İlimdaroğlu lise öğrenimini Bursa Anadolu İletişim Meslek Lisesinde Radyo Televizyon Programcılığı bölümünde okumuştur.

Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde okuyan Orhan İlimdaroğlu öğrencilik yıllarında kısa film çekimlerine başlamıştır. 2013 yılında ilk profesyonel kısa filmi olan Umut filmini çeken Orhan İlimdaroğlu aynı yıllarda Dönüş, Uzun Hikâye, Köy kahvesi isminde kısa filmlerin yönetmenliğini yapmıştır.

Orhan İlimdaroğlu kısa film tecrübeleri sonrasında her bir kısa filminde film süresini uzatarak uzun metrajlı filmler çekmek için ciddi tecrübeler kazanmıştır. Orhan İlimdaroğlu 2016 yılında ilk uzun metrajlı filmi Uzun Yol filmini çekmiştir. Orhan İlimdaroğlu Uzun Yol filminde Ahıska Türklerin hayatını anlatmaktadır. Filmin konusunda Ahıska Türkleri’nin unutulmuş geçmişlerine vurgu yapılmaktadır.

Orhan İlimdaroğlu çocukluk yıllarından itibaren almış olduğu eğitim ve edindiği tecrübeler sayesinde fotoğrafçılık, sinema, reklamcılık alanlarında tecrübelere sahip olması nedeniyle birçok kurum ve kuruluşa uzman olduğu alanlarda hizmetler sunarak ve dersler vererek çalışmalar yürütmektedir.

Orhan İlimdaroğlu’nun günlük hayatından haberdar olmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/oilimdaroglu

Facebook: https://www.facebook.com/oilimdaroglu/

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.