DOLAR 32,3583 -0.39%
EURO 34,7053 -0.33%
ALTIN 2.393,02-1,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan, İran-İsrail Gerilimine Tepki Gösterdi

Yunanistan, İran-İsrail Gerilimine Tepki Gösterdi

ABONE OL
Nisan 14, 2024 12:03
Yunanistan, İran-İsrail Gerilimine Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından Sert Açıklama

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, düşmanca tavırların yayılmasından kaçınılması gerektiğini vurguladı. İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını sert bir dille kınayan bakanlık, bu tür eylemlerin bölgesel ve küresel güvenliği tehlikeye attığını belirtti.

Yunanistan Başbakanlığından Açıklama

Yunanistan Başbakanlığı, Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle Milli Güvenlik Hükümet Konseyi‘nin toplanacağını duyurdu. Toplantı, Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında gerçekleştirilecek.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırıya misilleme yapacağını açıklamıştı.

İran, İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. Saldırılarda bazı askeri hedefler vurulurken, İsrail ise saldırıların çoğunu hava savunma sistemleri ile engellediğini belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.