DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya İş Anketi Sonuçları Açıklandı: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Yükseldi
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Almanya İş Anketi Sonuçları Açıklandı: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Yükseldi

Almanya İş Anketi Sonuçları Açıklandı: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Yükseldi

ABONE OL
Nisan 24, 2024 14:13
Almanya İş Anketi Sonuçları Açıklandı: Ifo İş Ortamı Güven Endeksi Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ifo’nun Nisan Ayı Almanya İş Anketi Sonuçları

Merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 9 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği Almanya İş Anketi’nin nisan ayı sonuçlarını açıkladı. Mart ayında 87,9 puan olan Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, şirket yöneticilerinin mevcut ve gelecek beklentilerindeki iyileşme sayesinde nisanda 89,4 puana yükseldi. Bu, endeksin üçüncü ay üst üste artış göstermesi anlamına geliyor.

Detaylar

Ankete göre, Beklentiler Endeksi 87,7 puandan 89,9 puana, Mevcut Durum Endeksi de 88,1 puandan 88,9 puana yükseldi. Hizmet, imalat ve ticaret sektörlerinde mevcut durum ve geleceğe yönelik beklentilerde iyileşme gözlendiği belirtildi. Ifo Başkanı Clemens Fuest, şirketlerin nisan ayında geleceğe ilişkin beklentilerinde iyileşme olduğunu vurgulayarak, “Alman ekonomisi özellikle hizmet sağlayıcıları sayesinde istikrar kazanıyor.” açıklamasında bulundu.

Alman Ekonomisi ve Beklentiler

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya, yüksek enerji maliyetleri, zayıf küresel siparişler ve rekor düzeydeki faiz oranları gibi etkenlerle geçen yıl Euro bölgesindeki ana ekonomiler arasında en zayıf performansı sergilemişti. Geçen yılın etkileriyle bu yılın ilk çeyreğinde teknik resesyona girmesi beklenen Alman ekonomisi, nisan ayı itibariyle şirket yöneticilerinin beklentilerindeki iyileşme ile bir miktar toparlanma sinyalleri veriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.