DOLAR 32,2341 0.2%
EURO 35,1728 0.15%
ALTIN 2.469,500,08
BITCOIN 21075180,85%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batı Trakya Türk Azınlığı Eğitim Hakkı İhlal Ediliyor

Batı Trakya Türk Azınlığı Eğitim Hakkı İhlal Ediliyor

ABONE OL
Nisan 29, 2024 12:09
Batı Trakya Türk Azınlığı Eğitim Hakkı İhlal Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BTTADK, Devlet Tarafından Alınan Eğitim Kararlarını Eleştirdi

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, devlet tarafından alınan azınlık eğitimi kararlarında azınlığın fikrinin alınmadığını belirtti.

Yunanistan’ın Lozan Antlaşması ve Eğitim Protokollerine Uymadığı İddia Edildi

Açıklamada, Yunanistan’ın azınlık okullarına yetersiz destek verdiği ve Lozan Antlaşması ile eğitim protokollerine uymadığı vurgulandı. Özellikle İskeçe Azınlık Lisesi’nin yeni bina inşaatına engel olduğu ifade edildi.

Batı Trakya’da Türkçe Eğitim İçin Engeller Var

Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokullarının açılmasına izin verilmemesi, Türk ilkokul sayısının azalması ve Türk öğretmenlerin görev yapmasının engellenmesi gibi konular da açıklamada yer aldı.

Selanik Özel Pedagoji Akademisi ve Eğitimdeki Rolü

Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA), Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında SÖPA mezunu öğretmenlerin görev yapmasını zorunlu hale getiren bir rol üstlendi. Bu durum, azınlığın eğitim hakkının ihlal edildiği şeklinde yorumlandı.

Kosmidu’nun İddiası

Yunanistanlı Kosmidu’nun aksine, azınlıkların eğitimde ayrıcalıklı olmadığını iddia ettiği ve ülkenin Lozan Antlaşması’na ve eğitim protokollerine uygun hareket ettiğini öne sürdüğü belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ