DOLAR 32,4574 -0.11%
EURO 34,7411 -0.69%
ALTIN 2.440,030,17
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Yol Haritasını Açıkladı
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Yol Haritasını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Yol Haritasını Açıkladı

ABONE OL
Mart 25, 2024 15:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Yol Haritasını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk Temel Salacak Mahallesi’nde Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladığı kampanya ile olası Marmara depremi riskine karşı İstanbul’un afetlere dirençli hale getirilmesi hedefleniyor. Devletin 1,5 milyon liralık destek sunduğu kampanya kapsamında, Üsküdar’ın Salacak Mahallesi’nde yapılacak evlerin temelleri atıldı.

Yarısı Bizden Kampanyası’na İlk Başvurular

Şüküre Başkan, Hayrullah Başkan ve Mesut Uçar, yarısı hibe yarısı kredi olan kampanyaya başvuruda bulunarak devletin desteğiyle Salacak Mahallesi’nde yeni binalar inşa etmeye başladı. Hayrullah Başkan, “Binalarımız çok eski ve çürümeye başladı” diyerek kampanyadan faydalandıklarını belirtti.

Devlet Desteğiyle Mutlu Yeni Ev Sahipleri

Kampanyaya katılanlar arasında yer alan Mesut Uçar da, devletin hibe ve kredi desteğiyle Salacak Mahallesi’nde yeni bir ev inşa etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Uçar, “Kampanya sayesinde artık içimiz rahat” dedi.

Bakan Özhaseki: “İstanbul’u Güvenli Hale Getirmek İçin Çalışıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yarısı Bizden Kampanyası çerçevesinde İstanbul’da atılan ilk ev temelleriyle ilgili bilgi verirken, “İstanbul’u güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok” dedi ve çalışmaların hızla ilerlediğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.