DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152448-0,39%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erzurum’da Ters Lalelerin Büyüleyici Güzelliği

Erzurum’da Ters Lalelerin Büyüleyici Güzelliği

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 16:21
Erzurum’da Ters Lalelerin Büyüleyici Güzelliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’un Karayazı İlçesi’nde Eşsiz Bir Doğa Harikası: Ters Laleler

Erzurum’un Karayazı ilçesinde yetişen ters laleler, halk arasında “ağlayan gelin”, “kral tacı”, “yayla çanı” ve “yere bakan lale” olarak da biliniyor. Bu eşsiz çiçekler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Yücelik Mahallesi kırsalında görülmeye değer bir manzara oluşturuyor.

Fotoğrafçılar Ters Lalelerin Peşinde!

Erzurum’da 2 bin 352 rakımda baharda açan ve 3 haftalık ömrü olan ters laleleri fotoğraflamak için fotoğraf meraklıları dağları karış karış geziyor. Taç yaprakları mor ve uçları sarı olan bu eşsiz çiçekler, her yıl ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Estetik ve Asil Bir Çiçek: Ters Lale

Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Prof. Dr. Yıldıran Yıldırım, ters laleleri görüntülemekten büyük keyif aldıklarını belirterek, “Çok güzel görüntüler elde ettik. Bu çiçek, gerçekten çok estetik ve asil bir yapıya sahip.” şeklinde konuştu. Fotoğraf sanatçısı Ahmet Polat da her yıl ters laleleri zarar vermeden fotoğrafladıklarını ve her defasında bu çiçeklerin kendilerini büyülediğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.