DOLAR 32,3727 -0.44%
EURO 34,8143 -0.18%
ALTIN 2.409,34-0,54
BITCOIN 1854368-4,99%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ODTÜ Genç Kaşifleri, Bayram Tatilinde Deniz Araştırması Başlattı
  • Haber İtü
  • Magazin
  • ODTÜ Genç Kaşifleri, Bayram Tatilinde Deniz Araştırması Başlattı

ODTÜ Genç Kaşifleri, Bayram Tatilinde Deniz Araştırması Başlattı

ABONE OL
Nisan 10, 2024 16:05
ODTÜ Genç Kaşifleri, Bayram Tatilinde Deniz Araştırması Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler ve Mezunlar Denizlerden Örnekler Topluyor

Öğrenci ve mezunlar ile yakınları, bayram tatili için bulundukları kıyı illerinde özel üretilmiş cihazlarla denizlerden örnekler toplamaya başladı.

ODTÜ Rektörü ve Proje Koordinatörü Açıklamalarda Bulundu

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, deneyimlerini 19 Mayıs’ta paylaşacaklarını belirterek, “Denizlerimizin Genç Kaşifleri” projesinin önemine vurgu yaptı. ODTÜ Rektör Danışmanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay ise projenin ülke genelinde başlatıldığını duyurdu.

Ölçümler ve Bilimsel Makale

Proje kapsamında, ODTÜ öğrencileri, mezunları ve ailelerinden oluşan katılımcılar 28 ilde denize kıyı ölçümleri yapacak. Ortam sıcaklığı, basınç, nemlilik, deniz suyu sıcaklığı, pH değeri, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen oranı ve bulanıklık ölçümleri 3 gün boyunca bayram tatili süresince yapılacak.

Bu ölçümler sonucunda elde edilen veriler ODTÜ Bilim İletişimi Ofisi tarafından işlenecek ve tüm gönüllü katılımcıların imzasıyla bilimsel bir makale haline getirilecek. Araştırmacılar, verileri analiz ederek sonuçları ortaya koyacaklar.

Deney Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk Olacak

Proje kapsamında geliştirilen özel cihazlar sayesinde deniz araştırması, gemi ile yapılan araştırmalardan çok daha kısa sürede tamamlanabilecek. Bu çapta bir deneyin Türkiye’de ve dünyada bir ilk olması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.