DOLAR 32,3396 -0.45%
EURO 34,6701 -0.43%
ALTIN 2.393,63-1,19
BITCOIN 18839341,03%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pompei Antik Kentinde Homeros Freskleri Keşfedildi

Pompei Antik Kentinde Homeros Freskleri Keşfedildi

ABONE OL
Nisan 12, 2024 16:07
Pompei Antik Kentinde Homeros Freskleri Keşfedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Milattan Sonra (MS) 79 yılında Vezüv Yanardağı’ndaki büyük patlamayla kül ve toprak altında kalan Pompei antik kentinde yapılan kazı çalışmalarında önemli bir keşif yapıldı.

Fresklerde Homeros’un İlyada Destanı’ndan Mitolojik Figürler

Arkeologların, antik kentte yaptıkları kazılarda görkemli bir ziyafet salonunun duvarında, 15×6 metre boyutlarında siyah boyalı duvarda, antik çağda yaşamış İyonyalı şair Homeros’un İlyada Destanı’nda geçen bazı mitolojik figürleri içeren freskler bulundu.

Troya Savaşı’ndan İzler

Söz konusu figürlerin, Milattan Önce (MÖ) 500 yıllarında yaşanan Troya Savaşı’na yol açan; Troyalı Prens Paris, Sparta Kralı Menelaos’un karısı Helen ve kehanetleriyle tanınan Troya Kralı Priamos’un kızı Kassandra olduğu belirtildi.

Sansasyonel Bir Keşif

Fresklerin, Pompei’de son dönemde bulunan en sansasyonel keşiflerden olduğu ifade edildi. Keşif sırasında birbirine bağlı iki konut, bir fırın ve bir yıkama alanının da ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Kültür Bakanı’nın Açıklaması

Pompei’deki son keşiflerle ilgili açıklama yapan Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano da, “Pompei bizi gerçekten şaşırtmaya devam ediyor çünkü her sefer kazdığımızda güzel ve önemli bir şey buluyoruz.” ifadesini kullandı.

Napoli yakınlarındaki Pompei antik kenti, her yıl binlerce turistin İtalya’da ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.