DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2155421-0,04%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu İliç’te İncelemelerde Bulundu
  • Haber İtü
  • Gündem
  • TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu İliç’te İncelemelerde Bulundu

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu İliç’te İncelemelerde Bulundu

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 15:16
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu İliç’te İncelemelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atay Uslu, İliç Maden Kazasıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili incelemelerde bulundu. Uslu ve beraberindeki heyet, 13 Şubat’ta meydana gelen heyelanın ardından toprak altından çıkarılan işçilerden birinin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Uslu, taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, İliç’teki çalışmalara devam ettiklerini belirterek, 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını ve arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Uslu, 5 işçiyle ilgili arama çalışmalarının devam ettiğini ve emek veren tüm kurumların yoğun çaba harcadığını vurguladı.

Çalışmaların Devam Edeceği Açıklandı

Atay Uslu, tüm yakınları ziyaret ettiklerini ve kaza süreciyle ilgili bilgi aldıklarını belirtti. Komisyonun Ankara’ya döndükten sonra da çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Uslu, sürenin 3 ay daha uzatılabileceğini ifade etti. Uslu, “Önce insan, önce çevre sonra madencilik” ilkesi doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğünü ve raporlarının önemli öneriler içereceğini belirtti.

Uslu, kazaların önlenmesi ve güvenliğin arttırılması amacıyla alınması gereken tedbirler üzerinde çalıştıklarını ve raporlarını Genel Kurul ve ilgili kurumlara sunacaklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ