DOLAR 33,9978 0.29%
EURO 37,8185 0.56%
ALTIN 2.821,370,43
BITCOIN 1959928-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibi İsveç’te

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibi İsveç’te

ABONE OL
Eylül 1, 2024 07:02
Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibi İsveç’te
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Uzay Macerası İsveç’te Ödüllendirildi

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunu gerçekleştiren Ax-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan dönüşlerinin ardından İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Astronomi Gençlik Derneği tarafından düzenlenen panele katıldı. Panelde gençlerin sorularını yanıtlayan astronotlardan Alper Gezeravcı, uzaydaki başarılı çalışmaları nedeniyle İsveç Astronomi Gençlik Derneği tarafından altın madalya ile ödüllendirildi.

Ax-3 Görevinin Anlamı

Gezeravcı, panele katılan gençlere Ax-3 görevinin ülkeleri adına önemini vurgulayarak, “Bu program İsveç gençliği için de büyük bir anlam taşıyor ve onlara katkı sağladığı için bizi madalya ile onurlandırdılar” dedi. Ayrıca, İsveç’te birkaç gün daha çeşitli programlara masterbetting giriş katılacaklarını belirterek, uzay misyonlarının ardından ülkelerine döndüklerinde yoğun bir şekilde çalışmalar yaptıklarını ve görevlerini gelecek nesillere ilham verici bir şekilde anlattıklarını ifade etti.

Gelecek Buluşmalar

Ax-3 ekibi, Türkiye’de gerçekleştirdikleri ilk buluşmalarının ardından ikinci buluşmalarını İsveç’te gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye’nin uzaydaki başarısı ve Ax-3 görevinin önemi gelecek nesillere ışık tutarken, astronotlar ülkeler arası işbirliğinin ve uzay keşiflerinin önemine dikkat çekmeye devam ediyor. Gelecek buluşmalar ve etkinliklerle uzay macerası, gençlerin ve toplumun ilgisini çekmeye devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ