DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Bir Araya Getiriyor
  • Haber İtü
  • Magazin
  • 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Bir Araya Getiriyor

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Bir Araya Getiriyor

ABONE OL
Mart 26, 2024 16:08
38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 12 Ülkeden 300 Sanatçıyı Bir Araya Getiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, Festival Hakkında Bilgi Verdi

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceğini açıkladı.

Festivalin Kökeni ve Gelişimi

Yüksel, festivalin ilk yıllarında Dışişleri ve Kültür ve Turizm bakanlıklarının talepleri doğrultusunda oluşturulduğunu belirtti. Zamanla etkinliklerin çeşitlendirilerek Türk bestecilerin eserlerinin seslendirildiğini ve ilk seslendirilişlerin de yapıldığı programlar hazırlandığını ifade etti.

Ankara’nın Kültürel Hayatına Canlılık Katıyor

Yüksel, festivalin Türk sanatçılara eğitim olanağı yarattığını ve yurt dışında konser verme imkanı sağladığını vurgulayarak etkinliğin Ankara’nın ekonomik ve kültürel hayatına da canlılık kattığını belirtti.

Zengin Festival Programı

Her sene vakfın kurucusu Cenap And anısına bir konserle başlayan festival, klasik müzikten oda müziğine, barok müzikten caza kadar geniş bir yelpazede sanatseverlere hitap ediyor. Yüksel, festivalin Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluşunun 50. yılında düzenlendiğini ve yerli ve yabancı kurumların katkılarıyla gerçekleştiğini belirtti.

Ulusal ve Uluslararası Katılımcılar

38. festivalde Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa, ve İtalya’dan senfonik konserler, modern bale, oda müziği ve caz kategorilerinde seçkin örnekler sunulacak. Toplamda 12 ülkeden 300’ü aşkın sanatçı ve topluluk etkinlikte yer alacak.

Detaylı bilgiye festivalin resmi web sitesi www.ankarafestival.com adresinden ulaşılabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.