DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2156385-0,21%
İstanbul
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ı Adli Tıp Kurumuna Sevk Etti
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ı Adli Tıp Kurumuna Sevk Etti

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ı Adli Tıp Kurumuna Sevk Etti

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 15:17
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ı Adli Tıp Kurumuna Sevk Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dilan Polat Soruşturması Detayları

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi” kanunlarına muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.

Soruşturmanın Geçmişi

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023’te düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında yer alan Polat çiftiyle ilgili MASAK tarafından yapılan ön inceleme raporunda sahte fatura düzenlenerek 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Dilan ve Engin Polat’a ait bir şirketin başka bir firmaya isim hakkını verdiği ve 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.

Şüphelilerden 16’sı tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atanmıştı. Ayrıca, sosyal medya fenomenleri de soruşturmaya dahil edilmiş ve yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Sulh ceza hakimliği tarafından yapılan aylık tutukluluk incelemesinde, vergi usul kanununa muhalefet suçundan tutuklu olan 16 şüpheli tahliye edilirken, diğer suçlardan tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ