DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birini Güldürmek ve Çekicilik Arasındaki İlişki Araştırıldı
  • Haber İtü
  • Magazin
  • Birini Güldürmek ve Çekicilik Arasındaki İlişki Araştırıldı

Birini Güldürmek ve Çekicilik Arasındaki İlişki Araştırıldı

ABONE OL
Mart 17, 2024 16:06
Birini Güldürmek ve Çekicilik Arasındaki İlişki Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nin Yaptığı Araştırmaya Göre Güldürmek ve Çekicilik İlişkisi

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, birini güldürmek, ilk randevunun iyi gittiğini hissetmenize yardımcı olabilir ancak karşıdakinin sizi çekici bulduğu anlamına gelmeyebilir.

554 Kişilik Araştırma Katılımcılarıyla Yapılan Çalışma

554 kişinin katıldığı araştırmada, karşı cinsten biriyle üç dakikalık hızlı randevuya çıkan katılımcıların kahkahaları analiz edildi. Her hızlı buluşmadan önce romantik tercihlerle ilgili soruları yanıtlayan katılımcılar, partnerlerini komiklik, mizah anlayışı ve genel çekicilik gibi özelliklere göre değerlendirdi.

Komiklik ve Çekicilik İlişkisi Üzerine Çıkan Sonuçlar

Araştırmacılar, kahkahanın verilen ve alınan etkileri arasında cinsiyete göre farklılık olmadığını belirttiler. Katılımcıların partnerlerine ne kadar güldükleri ile partnerlerinin çekicilik değerlendirmeleri arasında anlamlı bir ilişki bulunamadı. Partnerlerinden daha fazla kahkaha alan katılımcılar, onları genel anlamda daha çekici olarak değerlendirmedi.

Henry Wainwright’dan Tavsiyeler

Araştırmanın başında yer alan Henry Wainwright, komikliğin çekicilik üzerindeki etkisinin olabileceğini ancak kişinin partnerine gülerken gerçek komikliğin yanı sıra beceriksizlik veya sinirin de rol oynayabileceğini belirtti. Wainwright, “Randevularda komik olmaya çalışmak faydadan çok zarar verebilir, sadece kendiniz olun!” şeklinde tavsiyede bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.