DOLAR 32,2199 -0.08%
EURO 34,7323 0.11%
ALTIN 2.410,240,72
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler UNRWA İddialarını İnceliyor

Birleşmiş Milletler UNRWA İddialarını İnceliyor

ABONE OL
Nisan 27, 2024 12:11
Birleşmiş Milletler UNRWA İddialarını İnceliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını Araştırıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, UNRWA’nın İsrail tarafından yapılan iddialarıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

12 Çalışan Hakkında İddiaların Kapatıldığı, 3 Kişi İçin Davalar Askıda

İsrail’in ocak ayında sözleşmeleri feshedilen 12 UNRWA çalışanı hakkında dosyanın kapatıldığı belirtilirken, 3 kişi hakkında yeterli bilgi olmadığı için davaların askıya alındığı açıklandı.

8 Kişi İçin Soruşturma Devam Ediyor

İşlerine son verilen diğer 8 kişi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği vurgulanırken, 4 kişi hakkında nasıl bir idari işlem yapılacağının araştırıldığı ifade edildi.

UNRWA’nın Faaliyetleri ve İsrail İddiaları

UNRWA, 1950’den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim, barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Bugün 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlayan UNRWA, İsrail’in iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

BM İç Gözetim Hizmetleri Ofisi (OIOS) tarafından incelenen İsrail’in UNRWA çalışanlarına yönelik iddiaları hakkındaki sonuçlar merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.