DOLAR 32,2615 -0.27%
EURO 34,7457 -0.24%
ALTIN 2.392,32-0,03
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tasarruftan Kamuda Gereksiz Harcamalar Kaldırılacak”
  • Haber İtü
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tasarruftan Kamuda Gereksiz Harcamalar Kaldırılacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tasarruftan Kamuda Gereksiz Harcamalar Kaldırılacak”

ABONE OL
Nisan 23, 2024 22:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tasarruftan Kamuda Gereksiz Harcamalar Kaldırılacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuda tasarrufa yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Tasarruf Çalışmaları Hakkında Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarrufa yönelik yapılan çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı: “Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, tüm harcamalar gözden geçirilecek. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek.”

Gıda Sektöründeki Fahiş Fiyatlara Yönelik Tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, betticket apk gıda sektöründe uygulanan fahiş fiyatlarla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Aşırı kar hırsı dizginlenmediği sürece sorun devam edecektir. Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yürütüyor. Enflasyonu artıran fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecek. Ambalajların üzerine fiyatların yazılması düşünülebilir. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların refahını korumak adına tasarruf önlemlerinin alınacağını ve fahiş fiyatlarla mücadelede kararlılıkla ilerleneceğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.