DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Karışık Seyir

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Karışık Seyir

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 14:17
Emtia Piyasasında Geçen Hafta Karışık Seyir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in Faiz Kararı ve Etkileri

Geçen hafta emtia piyasasında ABD’de açıklanan istihdam verileri ve Fed’in faiz kararı etkili oldu. Fed, politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarken enflasyon hedefine yönelik ilerleme sağlanamadığını belirtti. Bu karar, altın fiyatlarını baskılarken altın ve diğer değerli metallerde karışık bir seyir izlendi.

Bakır ve Diğer Metallerdeki Durum

Geçen hafta bakır fiyatlarında düşüş yaşanmasına rağmen talep görünümü olumlu olduğu belirtildi. Diğer metaller arasında platin değer kazanırken, alüminyum, nikel ve çinko fiyatlarında artışlar görüldü.

Petrol ve Doğal Gazda Değişim

Brent petrol fiyatları gerilerken, doğal gaz fiyatları yükseldi. Orta Doğu’da ateşkes beklentisi, petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketi destekledi. Doğal gaz fiyatları ise gelecek kışa yönelik stok azaltma riskiyle artış gösterdi.

Tarım Ürünlerindeki Dalgalanma

Tarım ürünlerinde karışık bir seyir izlendi. Buğday fiyatları yatay seyrederken, mısır ve soya fasulyesinde artışlar görüldü. Diğer yandan, kahve ve kakaoda sert düşüşler yaşanırken, şeker fiyatlarında artışlar kaydedildi.

Kakao Fiyatlarındaki Hızlı Düşüş

Kakao fiyatları, arz endişelerinin azalmasıyla tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşünü yaşadı. Nijerya’da kakao ihracatının artması arz endişelerini azaltırken, yatırımcılara yapılan teminat tamamlama çağrıları fiyatları aşağı çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.