DOLAR 32,5589 0.26%
EURO 35,0508 0.46%
ALTIN 2.437,91-0,02
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Devam Ediyor
  • Haber İtü
  • Dünya
  • İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Devam Ediyor

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 29, 2024 12:05
İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu Anlaşmaya İtiraz Ediyor

Mossad Başkanı Barnea’nın İnançlı Pozisyonu

Heyet, Doha’da Esir Takası İçin Müzakereleri Sürdürüyor

Kanal, adı açıklanmayan özel kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Mossad Başkanı Barnea’nın İsrail ve Hamas arasında gerçekleşen esir takası müzakerelerinde anlaşmanın imzalanabileceğine inandığını aktardı. Ancak Başbakan Netanyahu’nun sunulan ayrıntılara itiraz ettiği ve anlaşmayı “zayıf” bulduğu belirtildi.

Barnea’nın inandığı anlaşmanın detayları arasında, 40 İsrailli esirin serbest bırakılması ve Gazze’nin kuzeyindeki sakinlerin evlerine dönmesi yer alıyor. Başbakan Netanyahu’nun ise Gazze Şeridi’nin güneyinde Refah’ın işgali için hazırlık yapılması talimatını verdiği bildirildi.

İsrail heyeti, Mossad Başkanı David Barnea liderliğinde, esir takası müzakereleri için 18 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’ya gitmişti. Heyette, İsrail ordusunda kaçırılanlar ve kayıp kişiler dosyasının sorumlusu Nitzan Alon da bulunuyordu. Kanal 12 televizyonu, müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceğini duyurmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.