DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’de Erken Doğan Bebek, Yoğun Mücadele Sonrası Sağlığına Kavuştu
  • Haber İtü
  • Magazin
  • İzmir’de Erken Doğan Bebek, Yoğun Mücadele Sonrası Sağlığına Kavuştu

İzmir’de Erken Doğan Bebek, Yoğun Mücadele Sonrası Sağlığına Kavuştu

ABONE OL
Mart 22, 2024 16:07
İzmir’de Erken Doğan Bebek, Yoğun Mücadele Sonrası Sağlığına Kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erken Doğum Kararı Verilen Bebek Yoğun Bakım Sonrası Sağlığına Kavuştu

İzmir’de kız bebek bekleyen 32 yaşındaki Aslı Yıldız, hamileliğinin 30. haftasında gebelik zehirlenmesi teşhisi konulması sonrası hastaneye kaldırıldı. Bebek ve annenin kurtarılması için erken doğum kararı alınmasıyla Parla adı verilen kız bebek sezaryen yöntemiyle dünyaya geldi.

Yoğun Bakım Süreci

890 gram ağırlığında ve 36 santimetre boyunda doğan Parla bebek, gelişim geriliği ve solunum sıkıntısı yaşaması nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı. Kuvözde entübe edilen bebek, yoğun bir tedavi sürecinin ardından ağırlığı 2 kilo 400 grama ulaşarak taburcu edildi.

Uzman Hemşire Gözetiminde Tedavi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abbasgulu Baghirov, Parla bebeğin akciğer geliştirici ilaçlarla tedavi edildiğini ve sürekli uzman hemşireler tarafından gözetildiğini belirtti. Baghirov, 62 günlük tedavinin sonunda başarılı bir sonuca ulaşıldığını ifade etti.

Anneden Mutluluk Dolu Teşekkür

Anne Aslı Yıldız, sağlık ekibinin fedakar çabaları sayesinde kızının sağlığına kavuştuğunu dile getirerek, “Tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. 62 gün zorlu bir süreçti ancak şimdi bebeğimle mutlu günler bizi bekliyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.