DOLAR 32,3989 -0.13%
EURO 34,7949 0.14%
ALTIN 2.432,52-0,23
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz’dan Orman Haftası Değerlendirmesi
  • Haber İtü
  • Gündem
  • Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz’dan Orman Haftası Değerlendirmesi

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz’dan Orman Haftası Değerlendirmesi

ABONE OL
Mart 20, 2024 15:06
Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz’dan Orman Haftası Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ormanlar Anayasal Hükümle Korunuyor

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Türkyılmaz, Orman Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ormanların anayasal hükümle koruma altında olduğunu vurgulayarak, dünyada benzer bir koruyucu hükmün olmadığına dikkat çekti. Türkyılmaz, son 20 yılda Türkiye’deki orman varlığının 20,2 milyon hektardan 23 milyon hektara yükseldiğini belirtti.

Türkiye Orman Varlığı Sıralamalarında Ön Sıralarda

Türkiye’nin yüzölçümünün 29,8% orman örtüsüyle kaplı olduğunu aktaran Türkyılmaz, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporlarına göre Türkiye’nin Avrupa’da ağaçlandırma konusunda birinci, dünyada ise dördüncü sırada olduğunu ifade etti. Türkiye’nin yüzölçümüne göre en çok orman varlığına sahip ülkeler arasında 27’nci sırada bulunduğunu belirten Türkyılmaz, orman alanlarını en çok artıran ülkeler sıralamasında da Avrupa’da birinci, dünyada altıncı sırada yer aldığını açıkladı.

Milli Ağaçlandırma Seferberliği ve Ormanların Korunması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli Ağaçlandırma Seferberliği’ ilan etmesinin ardından Marmara Adası büyüklüğünde alanın ormanlaştırıldığını belirten Türkyılmaz, yangınla kaybedilen alanların ormanlaştırılma amacı dışında kullanılamayacağını vurguladı. Ayrıca Türkyılmaz, yangın sonrası zarar gören alanların restore edilerek tohum ekimi ve fidan dikimi yapıldığını, bu alanların ormanlaştırma dışında kullanılmayacağını önemle vurguladı.

Orman Teşkilatında İnsan Kaynağı Açığı

Orman teşkilatının insan kaynağı açığına dikkat çeken Türkyılmaz, vardiyalı sistemde çalışacak personel takviyesinin yapılmadığını belirterek, ormanların yönetimi ve bakımı için 20-25 bin arası insan kaynağının gerekliliğine işaret etti. Türkyılmaz, orman teşkilatının üç vardiya sistemine geçmesi gerektiğini vurgulayarak, mevcut personel sayısının ormanlık alanların etkin bir şekilde yönetimi için yetersiz olduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.