DOLAR 32,2524 -0.08%
EURO 35,0259 -0.2%
ALTIN 2.481,540,64
BITCOIN 21404680,83%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Kene Uyarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Kene Uyarısı

ABONE OL
Nisan 30, 2024 17:29
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Kene Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. İlhan Çetin’den Keneler ve KKKA Hastalığı Açıklaması

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kenelerin tabiatta var olmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının da ortaya çıktığını belirtti. Çetin, kenelerin bahar aylarında sıcaklığa bağlı olarak ortaya çıktığını ve özellikle ekime kadar tabiatta görüldüğünü açıkladı.

Tedbirlerin Artırılması İçin Çağrı

Geçen yıl vaka sayılarında yaklaşık yüzde 50 düşüş olduğunu belirten Çetin, bu düşüşü bahar aylarının gecikmesine bağladıklarını ifade etti. Ancak bu yıl havaların erken ısınmasının kenelerin çıkması ve hastalığın yayılmasında etkili olduğunu vurgulayarak, tedbirlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Vaka Sayılarında Artış

Çetin, bu yıl özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde vaka sayılarında artış görüldüğünü belirterek, vatandaşlardan kenelere karşı tedbirli olmalarını istedi. Şu ana kadar takip ettikleri kadarıyla 80 civarında vaka olduğunu ve özellikle İç Anadolu’nun kuzeyinde artışın yaşandığını aktardı.

Hastalıktan Korunma Yolları

Çetin, hastalıktan korunmanın en etkili yolunun kenelere karşı alınabilecek basit önlemler olduğunu vurgulayarak, özellikle tabiatta çalışan veya dolaşan kişilerin dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.